Ebben a cikkben a digitális iskoláról magyar nyelven jelenleg elérhető módszertani segédanyagokat gyűjtöttem össze.

 

Az elmúlt hetekben szerencsére egyre több, a digitális oktatást módszertanilag és egyéb ajánlásokkal is segítő kiadvány látott napvilágot. Ebben a cikkben mindezeket a magyar nyelven jelenleg elérhető segédanyagokat gyűjtöttem össze. Amennyiben tudomásod van bármilyen más ajánlásról, kérem, küldd el e-mailben (tanarnoblogja(kukac)gmail(pont)com) vagy írd meg itt, kommentben.

 

A hivatalos digitális tanári segédanyag

Az Oktatási Hivatal irányelveinek és segédanyagainak gyűjteményét az oktatas.hu oldalon találhatod itt, ezen a linken.

Készült egy pdf-ben letölthető kiadvány is Digitális pedagógiai módszertani ajánlások gyűjteménye címmel, itt tudod letölteni.

A Hivatal az alapfokú művészeti iskolákra külön is gondolt, mégpedig itt.

 

 

A digitális sikerkönyv fordítása

 

Nemrégiben készült el Dan Levy könyvének magyar fordítása Zoom tanterem címmel. Ráadásul a könyv Magyarországi terjesztői ingyenesen letölthető formában is elérhetővé tették ezen a linken. A könyvben található ötletek természetesen nem csak a Zoom felületén hasznosíthatók.

 

Digitális módszertan videón

 

Én magam is tartottam egy egyórás webináriumot a digitális módszertan témájában arról, hogyan tudod az elérhető digitális eszközöket a saját környezetedben, a saját céljaidra felhasználni.

Itt tudod meghallgatni:

 

Ez tehát egy módszertani gyűjtemény. Ha technikai segítségre van szükséged, a YouTube-on már sok jóminőségű oktatóvideót találhatsz az oktatási platformok működéséről.

A Microsoft Teams működéséről itt.

A Google Tanterem működéséről itt.

A KRÉTA DTK-ról pedig itt.

 

Tantárgyanként csoportosítva
online tesztek

Vicces és komoly ismeretterjesztő tesztek

Még többet olvashatsz a témában a Hogyan ne tarts unalmas tanórát című módszertani önsegítő könyvben:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .