Főételek, köretek és persze a kávé mikroszkópos képeken.
A tudósok is csak emberek, és a véget nem érő munkanapok monotonitása közepette bizony néha jól esik csak úgy, mindenfélét berakni a mikroszkóp alá. Például az ebédet. Vagy a kávét. Én megértem őket, kedves Tanítványaim, szerintem a helyükben mi is mind ezt csinálnánk. 😉
A Daily Mail oldalán találtam ezeket a szép képeket és csak a fotó alatt árulom el, hogy mit ábrázolnak, hogy tudjatok találgatni.
Kezdjük a könnyebbekkel
A karfiol pásztázó elektronmikroszkópos felvétele. Az elektronmikroszkóp a valóságban csak fekete-fehér képeket tud készíteni, később színezik őket ilyen szépre.
Ki gondolta volna, hogy a brokkoli miniatűr virágai közelről ilyen szépek?
Mindenki kedvence, az eper.
Szőlő, szőlő, szőlőszem közelről.
Haladó szint
Nyers hús rostjai, körülötte a zsírszövetekkel.
És így néz ki a hússzelet sütés után.
A húslevesbe mindig jól jön egy kis sáfrány.
Ha már a levesnél tartunk: csili paprika nagyító alatt.
Sima közeli egy másik fűszerről, az ánizsról.
Ebéd után
Ebéd után jól esik egy kávé. A képen a kávébab felszíne.
Kép forrása itt.
A desszert sem maradhat el. Így néz ki a kínai szerencse süti a mikroszkóp alatt.
Van rágód? Akkor vele is találkozhatsz, a legtöbb rágógumit ugyanis aszpartámmal édesítik.
Szuper haladó szint
Ez itt bizony nem valami űrvirág, hanem a tradicionális belga sör kristályai mikroszkóp alatt. A látványos formákat a maláta okozza.
Ha tetszett a bejegyzés, további tudományos érdekességeket találsz a Facebookon.
Szuper képek .