Tanárnő tanévének első része saját fényképeken bemutatva.

tanév

Tanévkezdés

A tanévkezdést a diákokhoz hasonlóan a tanárok is mindig nagy izgalommal várják. Éppen ezért jó lenne, ha az áruházak nem csak a tanulókra gondolnának a nagy augusztusi leárazásokkal, hanem a tanárok is be tudnának szerezni minden létfontosságú felszerelést egy helyen.

tanévkezdés
Egy tanárnő táskája titkos röntgennel titkosan átvilágítva.

Tanévnyitó és egyebek

Mit vegyek fel az iskolai ünnepségre? Vajon a tanévzárón is ez volt rajtam? Hátha a diákok sem emlékeznek…

tanévnyitó ünnepség
Bizony, nagy a felelősség, nehéz a döntés…

A tanárok nem csak tanítanak

A szigorú közvélemény ritkán veszi számításba, hogy a tanárok munkájának csak egy része a konkrét tanítás. Pedig rengeteg más dolgunk is van ám.

tanulók motiválása
Egy nagyon szép feladat például a diákok motiválása.

A nevelés

Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdenem, ugyanis a munkánk szerintem leglényegesebb része a nevelés. Például megtanítjuk a tanulóknak, hogy az őszinteség magunkkal és másokkal szemben is nagyon fontos.

őszinteség az iskolában
Igazmondásból ötös.

És a dolgozatjavítást említettem már?

Ez tényleg nagyon kedves.

kémia dolgozat
Bár a feladat megoldásának még jobban örültem volna.

A tanár este felkészül a másnapi órákra

Ha pedig készen vagyunk a motiválással, neveléssel, tanítással és javítással, akkor jöhet a felkészülés a másnapi órákra. Ami néha sajnos ehhez hasonló képet mutat:

óravázlat
Felkészülés a másnapi órákra a tanár szemszögéből nézve.

Egyszer fent, egyszer lent

Persze a tanár élete sem csak játék és mese. Olyannyira nem, hogy néhanapján még az is megfordul a fejemben, hogy postán visszaküldöm a diplomámat. Az összeset.

elégtelen
*@&x@x&đxĐ**

Mielőtt megrohamoznátok olyan építőjellegű kritikákkal, minthogy miféle tanár vagyok én, hogy képtelen vagyok bármire rendesen megtanítani a tanulókat, azért elmondom, hogy természetesen rengeteg jeles dolgozatot is szoktam javítani. Bár az az igazság, hogy egyáltalán nem az ötös számít jó eredménynek, hanem az, amikor egy diák saját magához képest kihozza önmagából a maximumot. Mert az tényleg nagyszerű érzés.

jeles osztályzat
Ilyen érzés, ha egy diák belead apait-anyait. 🙂

És ez még csak az első félév volt, kedves Tanítványaim. Ha jó lesz a magaviseletetek, hamarosan megörvendeztetlek benneteket a második félév rejtelmeivel. 🙂

Ha tetszett a cikk, még több vicces iskolát találsz nálunk a Facebookon.

Mozgókép innen:

rubberonion.tumblr.com

10 thoughts on “Egy tanárnő tanéve képekben”

 1. Nem hinném, hogy a gyerekek ilyesmiket firkálnak a feladatlapokra.

  1. Kedves Zsuzsanna! Örülök, hogy ismét itt vagy az oldalon. Ezeket a saját kezemmel fényképeztem az általam javított dolgozatokon. A kollégák is tudnának mesélni.

  2. Márpedig firkálnak, nekem meg nagyon tetszik és nem is haragszom annyira, ha valaki egyes dolgozatot ir, de jó kis kommentárokkal. 🙂

   1. Én sem bánom Andrea, inkább örülök neki, hogy nem olyan görcsösek, mint mi voltunk.

 2. Édes… Nehéz lehet a kémiatanárok sorsa! A kémiát érteni is kell, nem egyszerű tantárgy! 🙂

  1. Kedves Lin! Szerencsére azért a kémiának rengeteg hétköznapi vonatkozása is van, kezdve az egészséges étkezéssel, a cukorfogyasztáson és adalékanyagokon keresztül a tisztítószerekig és a drogokig. És kövezzenek meg, de szerintem ez még a Le Chatelier elvnél is fontosabb.

   1. Ó, hát a mi kémiatanárunk csak a képleteket magoltatta. És a saját életemben semmit sem tudtam belőle hasznosítani. Matematika, meg elméleti kémia. Borzalom volt. Semmi életszerűség…

    1. Ezt sajnálattal hallom. 🙁 Egyszer majd erről is tervezek írni egy bejegyzést. Remélem, azért megtaláltad azokat a tantárgyakat, amiket szerettél.

 3. haha… 🙂 Jó volt olvasni.. én is tanárnő leszek, jó felkészülni 🙂

  1. Liza, a valóság minden képzeletet felülmúl. Szerencsére a mai gyerekek sokkal szabadabbak és lazábbak, mint mi voltunk. Legalábbis én ezzel nyugtatom magam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .