Gyerekes programok esőben, hidegben

gipszkorszak_kiall__tas_071_576x025_25-13-600-400-80-wm-left_bottom-100-vizjelPNG

Rekordhosszú őszi szünetünk lesz, ez igazán jó hír. Most azonban összegyűjtöttünk néhány, hidegben, esőben, fagyban is élvezetes gyerekprogramot a fővárosban:

1. Csodák palotája

A tudományos érdekességek már a nagyobb óvodásokat is lekötik, az iskolások viszont egészen biztosan jól fognak szórakozni. Ha még nem láttátok, akkor itt az alkalom!

Október 27-31-ig Halloween programmal készülnek a szervezők.

Családi jegy 6500 Ft, ami egész napra vonatkozik és igazán praktikus, hogy többször is be lehet vele lépni.

www.csopa.hu

 szupravezeto41

2. Nyitott műhelyek

Néhány éve az egész országban elkezdtek felbukkanni a nyitott kézműves műhelyek. Ezekben a gyakran kávéházzal is egybeépített kis üzletekben meghatározott összegért bárki iparművésznek (na jó, hobbyművésznek) érezheti magát, miközben profi szakmai segítséget kap a művei elkészítéséhez.

Mi csak nemrég kezdtük felfedezni ezt a szórakozási formát, ezért még nem hosszú a listánk. Add hozzá a saját kedvenced:

Gipszkorszak

A nevéből is látszik, hogy itt bizony gipszet lehet festeni. A legolcsóbb apróságok 1000 Ft körül kezdődnek, nagyobb dísztárgyakat 1600 Ft-tól lehet pingálni. Az ár tartalmaz egy grátisz pohár szörpöt is. A gyerekek imádják.

Hol? Millenáris

www.gipszkorszak.hu

nyitokep_04

Cerami Cafe

A Ceramit pár napja fedeztük fel a 13. kerületben. Kézzel agyagozott edényeket, dísztárgyakat, bögréket lehet kifesteni, amit pár nap múlva tartósra kiégetve vehetünk át. Itt is vannak apróságok, de egy szép méretes bögrét 1900 Ft-tól tehetünk egyedivé. Vasárnap és ünnepnap zárva!

Hol? 1137 Budapest Katona József utca 21.

www.ceramicafe.hu

bgrk

Madebyyou

Hasonló elven működik a Kálvin tértől nem messze a MadeByYou üzlete. Itt is vannak apró kerámiák 350 Ft-tól, a határ a csillagos ég.

Hol? 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. és 1122 Budapest, Városmajor utca 28/a.

 www.madebyyou.hu

3. Gyerekbarát múzeumok

Nem kell félni a múzeumoktól, számos gyerekbarát kiállítás van a városban, ahol a kicsik is jól érzik magukat.

Természettudományi múzeum

A megunhatatlan. A múmiás kiállítást inkább hagyjuk meg a nagy gyerekeknek, de az állatos részt mindenki élvezi. Október 29. a múzeum szülinapja, ekkor különleges programokra számíthatunk.

Vigyázat, szünnap kedd!

www.nhmus.hu (Észrevettétek, hogy a nagy múzeumoknak milyen furcsa honlapcímeik vannak?)

Mezőgazdasági múzeum

Amikor először hallottam, én is meglepődtem, de a Mezőgazdasági múzeum tényleg remek hely a gyerekek számára. November 2-ig (!) interaktív óriástársasjáték a varázserdőben, október 24-26 között díszmadár kiállítás és tematikus pásztortárlat. Jól hangzik.

www.mezogazdasagimuzeum.hu (Ez egy jó cím)

varazserdo2

Mesemúzeum

Kicsit gondban vagyok, mert mindenképpen szerettem volna ajánlani a mesemúzeumot, mert színvonalas és megfizethető kulturális szórakozást nyújt a családnak (családi jegy 1200 Ft). Viszont ha ezt a helyszínt választjátok, ellenőrizzétek a dátumokat, mert az őszi szünetben – számomra nehezen érthető módon – nagyon sokat lesz zárva!

Szóval a fontos dátumok: október 23. és 24-én ZÁRVA, valamint október 27-től november 2-ig is ZÁRVA. Viszont cserébe október 25-én szombaton 11 órától diafilmvetítés az ovisoknak.

www.mesemuzeum.hu

 sky

4. Szabadulószobák

Hogy a legnagyobbak se maradjanak ki, meg kell említenünk a szabadulószobák nagy választékát. 6000 Ft körüli összegért az egész családnak maradandó élményt nyújt egy ilyen program. Csak arra vigyázzunk, hogy igyekezzünk nem egy horrorisztikus-ijesztgetőst választani.

Itt egy nem teljes gyűjtemény, viszont cserébe vidéki helyszínek is vannak: http://szorakozas.lap.hu/kijutos/25639484

 szabaduloszoba_szoba_kepek3

Jó szórakozást és kérlek, add hozzá a saját kedvencedet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .