Főételek, köretek és persze a kávé mikroszkópos képeken.

mikroszkóp alatt

A tudósok is csak emberek, és a véget nem érő munkanapok monotonitása közepette bizony néha jól esik csak úgy, mindenfélét berakni a mikroszkóp alá. Például az ebédet. Vagy a kávét. Én megértem őket, kedves Tanítványaim, szerintem a helyükben mi is mind ezt csinálnánk. 😉

A Daily Mail oldalán találtam ezeket a szép képeket és csak a fotó alatt árulom el, hogy mit ábrázolnak, hogy tudjatok találgatni.

 

Kezdjük a könnyebbekkel

karfiol

A karfiol pásztázó elektronmikroszkópos felvétele. Az elektronmikroszkóp a valóságban csak fekete-fehér képeket tud készíteni, később színezik őket ilyen szépre.

 

brokkoli

Ki gondolta volna, hogy a brokkoli miniatűr virágai közelről ilyen szépek?

 

mikroszkópos képek

Mindenki kedvence, az eper.

 

mikroszkópos kép

Szőlő, szőlő, szőlőszem közelről.

 

Haladó szint

mikroszkópos képe

Nyers hús rostjai, körülötte a zsírszövetekkel.

 

mikroszkópos felvétel

És így néz ki a hússzelet sütés után.

 

mikroszkópos képe

A húslevesbe mindig jól jön egy kis sáfrány.

 

közeli kép

Ha már a levesnél tartunk: csili paprika nagyító alatt.

 

makroszkópikus

Sima közeli egy másik fűszerről, az ánizsról.

 

Ebéd után

pásztázó elektronmikroszkóp

Ebéd után jól esik egy kávé. A képen a kávébab felszíne.

 

mikroszkóp képKép forrása itt.

A desszert sem maradhat el. Így néz ki a kínai szerencse süti a mikroszkóp alatt.

 

elektronmikroszkóp

Van rágód? Akkor vele is találkozhatsz, a legtöbb rágógumit ugyanis aszpartámmal édesítik.

 

Szuper haladó szint

mikroszkóp alatt

Ez itt bizony nem valami űrvirág, hanem a tradicionális belga sör kristályai mikroszkóp alatt. A látványos formákat a maláta okozza.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, további tudományos érdekességeket találsz a Facebookon.

One thought on “Így néz ki az ebéded mikroszkóp alatt”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .