Gyors szótanulás? Van modernebb, van kreatívabb, van gyerekbarátabb. De gyorsabb és pontosabb szótanulási módszer ennél biztosan nem létezik.

Bajban vagy és gyorsan kellene a megoldás? Létezik egy old-school szótanulási módszer, amivel rövid idő alatt nagyon sok szót, nagyon pontosan meg tudsz tanulni. Igen, ez tényleg így van. Szóval, ha holnap szódolgozat és százhúsz szó vár rád a kinyitatlan szótárfüzetedben, akkor figyelj!

Ha videót szeretsz nézni, itt megmutatom, hogyan kell ezt csinálni.
Ha viszont inkább olvasnál, akkor a videó alatt megtalálod a rövid összefoglalót.

Szükséged lesz két oszlopba írt szavakra (egyik oszlopban az idegen nyelvű szavak, a másikban pedig a magyarázat). Kell még papír és toll.


Szóval így tudsz sok szót gyorsan és pontosan megtanulni:

  1. Letakarod a definíciókat
  2. Leírod egy papírra az első szót, ha tudod.
  3. Ha 100%-ban helyesen írtad, beírsz magadnak egy pluszt. Ügyes vagy!
  4. Ha hibásan írtad le a szót vagy nem tudtad egyáltalán, akkor leírod a helyes választ legalább ötször! Ez bizony most mínusz lett, nem baj.
  5. Ezt az eljárást háromszor megismétled az összes szóval.
  6. A szavakat, amiket háromszor tudtál (3 pluszt kaptál), már tudod, gratulálok!
  7. A szavakat, amiket kétszer vagy háromszor nem tudtál, kiírod egy új listára a definíciójukkal együtt. Az egy mínuszosokról eldöntöd, mi legyen velük.
  8. Most már sokkal rövidebb a listád. Essünk neki még egyszer!
  9. Kétszer-háromszor ismét végigmész az új listán és kikérdezed magad. Látni fogod, hogy egyre több szót tudsz, a végső listád már egészen rövid lesz.
  10. Lehet, hogy marad néhány szó, ami sehogy sem megy a fejedbe, nem baj, ezt a pár szót írd ki egy cetlire és még holnap reggel is nézegetheted. Ügyes vagy!

Vége.

Ha szeretnél még tanulási tippeket, összegyűjtöttem párat itt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .