Száz évvel ezelőtt diákkoromban a tanári szoba mindig is egy titokzatos, meseország-szerű helynek tűnt, ahová egyszerű halandó be sem tehette a lábát. Ti már nagyok vagytok, kedves Tanítványaim, és gondolom, tisztában vagytok vele, hogy végül is a tanár is csak ember. Ettől függetlenül úgy éreztem, hogy talán örülnétek neki, ha egy kicsit ti is bekukkanthatnátok a titokzatos Tanári Szoba ajtaja mögé.

 A tanári szoba titkai

Az iskola egy nagy család

Bár az iskolapadból nézve úgy tűnhet, hogy a tanárok szigorú társadalma semmiképpen nem érdeklődik holmi alantas pletykák iránt, el kell árulnom nektek, hogy ez egyáltalán nem igaz. Bár igyekszünk nem mutatni a külvilág felé, de mi is pontosan tisztában vagyunk vele, hogy az iskolában ki kibe szerelmes, kivel veszett össze vagy kinek válnak éppen a szülei. Ezek az információk a munkánk nevelési része miatt is fontosak, hiszen mindenképpen hasznos tudnunk, hogy melyik diákunk magánélete hever átmenetileg romokban és ki szorulhat segítségre. Másrészt azért valljuk be nőiesen, hogy a pletyka mindig érdekes.

Tanári titkok
A katedráról nézve bizony minden jól látszik.

 

A tanár is ember, második rész

Az előző témához kapcsolódva el kell, hogy mondjam nektek, hogy még a legjólneveltebb tanári szobában is jócskán zajlanak ám a drámák. Mi is esünk ugyanis szerelembe (gyakrabban, mint azt gondolnátok, hihi), mi is összeveszünk néha, és bizony vannak titkaink nekünk is olykor-olykor. Legalábbis szeretnénk ezt hinni. Ugyanis amint az előbb is említettem, az iskola olyan, mint egy nagy család. Mindenki ismer mindenkit, egész nap össze vagyunk zárva és mindez bizony azzal jár, hogy titkok nem igen létezhetnek túl sokáig előttünk. Nem is értem, hogy az unalmas szappanoperák helyett miért is nem forgatnak inkább reality sorozatot egy nevelőtestület életéről.

Tanárok nem angyalok
A tanárok sem (mindig) angyalok. De ez titok.

 

A tanárok is szeretnek nevetni

Amellett, hogy a dolgozatjavítás és a vizsgáztatás embert próbáló feladat, és bizony nem ritkán öregszünk akár éveket is egy-egy „kreatív” feladatmegoldás javításakor, azért az is előfordul néha, hogy sírva nevetünk egy-egy viccesre sikeredett hibás megoldás láttán. Ezeket a gyöngyszemeket néha aztán meg is osztjuk elgyötört kollégáinkkal, hogy nekik is feldobjuk a lélekölő szellemi munkával töltött napjaikat. Persze, szigorúan név nélkül. És nyilván a tiéteket sosem, kedves Tanítványaim…

Bár néha nem úgy tűnhet, de a tanárok igenis szeretik a jó viccet. Ezen a titkos, kiszivárogtatott videón például az látható, hogy mi minden történik a tanári szobában, mihelyt az utolsó tanuló is elhagyja az iskola épületét.

Titkos kiszivárgott felvétel csak nektek, nagyon titkosan!

 

Ha tetszett az írás, csatlakozz hozzánk a Facebookon is.

 

Képek:

http://pixshark.com/shhh-lips.htm

photo credit: teacher meme via photopin (license)

photo credit: June 5th 2008 – Like Icarus via photopin (license)

2 thoughts on “A tanári szoba titkai”

  1. Soha nem találtam egyik tanári szobában sem semmi érdekeset, a pletykák pedig világéletemben untattak.

    1. Kedves Zsuzsanna! Ezt sajnálattal hallom. Valószínűleg azért van így, mert még nem jártál a miénkben. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .